Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

Mexicaans fiesta van kruidig gehakt en frisse groenten!

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mexicaans fiesta van kruidig gehakt en frisse groenten! 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het rundergehakt in 5 min. rul met de ui en knoflook in een middelgrote antiaanbakpan op hoog vuur. Roer het komijn-, koriander- en chilipoeder erdoor en bak alles al roerend 2 min.
  2. Voeg de tomatenpuree, suiker en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en stoof het gehakt op laag vuur, onder af en toe roeren, in 30 min. zacht.
  3. Maak ondertussen de tortillabakjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verfrommel een stuk aluminiumfolie van 1 meter tot een bal van 10 cm doorsnee. Leg de bal op een bakplaat.
  4. Bestrijk een tortilla aan één kant met een beetje olie. Drapeer de tortilla met de ingevette kant over de bal folie en vouw losjes in de vorm van een bakje. Zet 5 min. in de oven.
  5. Neem de tortilla uit de oven; verwijder voorzichtig de bal folie terwijl de tortilla nog warm is. Leg de warme tortilla over een omgekeerd groot glas en druk aan, zodat het tortillabakje een platte bodem krijgt. Laat afkoelen en maak de andere bakjes op dezelfde manier. Zet de afgekoelde tortillabakjes op borden.
  6. Neem de deksel van de pan en zet het vuur hoog. Verhit het gehakt al roerend 4-5 min., tot het meeste vocht verdampt is en het gehakt er vrij droog uitziet. Neem de pan van het vuur.
  7. Schep de sla om met de tomaten, komkommer, bosui en het limoensap. Verdeel de salade over de tortillabakjes, breng op smaak met peper en schep het gehakt erop. Rasp er wat kaas boven en schep er een beetje crème fraîche en tomatensalsa op.

bereidingstip:

Je kunt kant-en-klare tomatensalsa gebruiken maar ’m ook heel makkelijk zelf maken. Bekijk het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Dave Myers & Si King's tortillabakjes met chilisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g mager rundergehakt

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Bak het rundergehakt in 5 min. rul met de ui en knoflook in een middelgrote antiaanbakpan op hoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl chilipoeder

Roer het komijn-, koriander- en chilipoeder erdoor en bak alles al roerend 2 min.

3
3
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ tl fijne kristalsuiker
  • 300 ml runderbouillon

Voeg de tomatenpuree, suiker en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4
4

Dek de pan af en stoof het gehakt op laag vuur, onder af en toe roeren, in 30 min. zacht.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6

Verfrommel een stuk aluminiumfolie van 1 meter tot een bal van 10 cm doorsnee. Leg de bal op een bakplaat.

7
7
  • 4 bloemtortilla's
  • 1 tl zonnebloemolie

Bestrijk een tortilla aan één kant met een beetje olie.

8
8

Drapeer de tortilla met de ingevette kant over de bal folie en vouw losjes in de vorm van een bakje. Zet 5 min. in de oven.

9
9

Neem de tortilla uit de oven; verwijder voorzichtig de bal folie terwijl de tortilla nog warm is.

10
10

Leg de warme tortilla over een omgekeerd groot glas en druk aan, zodat het tortillabakje een platte bodem krijgt.

11
11

Laat afkoelen en maak de andere bakjes op dezelfde manier. Zet de afgekoelde tortillabakjes op borden.

12
12

Neem de deksel van de pan en zet het vuur hoog.

13
13

Verhit het gehakt al roerend 4-5 min., tot het meeste vocht verdampt is en het gehakt er vrij droog uitziet. Neem de pan van het vuur.

14
14
  • ½ limoen
  • 1 krop romainesla
  • 3 tastytomtrostomaten
  • 15 cm komkommers
  • 4 bosuitjes

Pers de limoen uit. Schep de sla om met de tomaten, komkommer, bosui en het limoensap.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

15
15

Verdeel de salade over de tortillabakjes, breng op smaak met peper en schep het gehakt erop.

16
16
  • 40 g cheddar
  • 4 el crème fraîche light
  • 4 el tomatensalsa

Rasp er wat kaas boven en schep er een beetje crème fraîche en tomatensalsa op.

bereidingstip:

Je kunt kant-en-klare tomatensalsa gebruiken maar ’m ook heel makkelijk zelf maken. Bekijk het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.