Da­ve My­ers & Si King's ome­let met dop­erw­ten, munt en fe­ta

De smaak van feta is zo sterk dat je er maar weinig van nodig hebt om resultaat te proeven. Heerlijk!

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht De smaak van feta is zo sterk dat je er maar weinig van nodig hebt om resultaat te proeven. Heerlijk! 1 personen
2 28

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de doperwten in een hittebestendige kom en zet net onder kokend water. Giet na 1 min. af, laat uitlekken in een zeef en doe terug in de kom. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de munt en flink wat peper.
  2. Breek de eieren boven een andere kom en klop ze los met een metalen garde. Voeg de zoutvlokken en peper toe.
  3. Bestrijk een kleine antiaanbakpan licht met de olie en zet de pan op middelhoog vuur. Schenk de losgeklopte eieren erin en wacht tot ze beginnen te stollen. Breng met een houten lepel de gare zijkant naar het midden. Doe dit 5-6 keer, tot je de hele rand langs bent gegaan. Door het gestolde ei te verplaatsen, zorg je ervoor dat het ongare ei naar de vrijgekomen ruimte loopt en gaar kan worden.
  4. Strooi de doperwten met feta over de omelet en bak het geheel nog 3 min., tot het ei net gestold is. Steek de zijkant voorzichtig los met een spatel, vouw de omelet dubbel en laat glijden op een voorverwarmd bord.

combinatietip:

Lekker met een flinke, licht aangemaakte salade.

Tip:

Bron: The Hairy Dieters, Dave Myers & Si King

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Dave Myers & Si King's omelet met doperwten, munt en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Da­ve My­ers & Si King's ome­let met dop­erw­ten, munt en fe­ta

1
1
  • 30 g doperwten

Doe de doperwten in een hittebestendige kom en zet ze net onder kokend water.

2
2
  • 40 g feta
  • ½ tl gedroogde munt

Giet de erwten na 1 min af, laat uitlekken in een zeef en doe terug in de kom. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de munt en flink wat peper.

3
3
  • 3 eieren
  • 1 mespunt zeezoutvlokken

Breek de eieren boven een andere kom en klop ze los met een metalen garde. Voeg de zoutvlokken en wat peper toe.

4
4
  • ½ tl zonnebloemolie

Bestrijk een kleine antiaanbakpan licht met de olie en zet de pan op middelhoog vuur.

5
5

Schenk de losgeklopte eieren in de pan en wacht tot ze beginnen te stollen. Breng met een houten lepel de gare zijkant naar het midden.

6
6

Doe dit 5-6 keer, tot je de hele rand langs bent gegaan.

7
7

Door het gestolde ei te verplaatsen zorg je ervoor dat het ongare ei naar de vrijgekomen ruimte loopt en dan gaar kan worden.

8
8

Strooi de doperwten met feta over de omelet en bak nog 3 min., tot het ei net gestold is.

9
9

Steek de zijkant voorzichtig los met een spatel, vouw de omelet dubbel en laat glijden op een voorverwarmd bord.

combinatietip:

Lekker met een flinke, licht aangemaakte salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.