Cae­s­ar­boe­ren­kool

Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn!

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn! 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met 2 el olie, bestrooi met peper en eventueel zout en rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de croutons afkoelen.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur (baktijd voor dit recept met cavolo nero is 8 min.) Meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis fijn en meng met het citroenrasp en -sap. Pers de teen knoflook erboven en roer de kookroom erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  4. Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de croutons en schaaf de kaas erover.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

variatietip:

Smelt voor een lekker groentegerecht de rest van de ansjovisfilets op laag vuur in een hapjespan en bak 2 fijngesneden tenen knoflook 1 min. mee. Voeg 300 g gekookte broccoliroosjes en 2 tl chilipeper uit de molen toe en bak 3 min. op middelhoog vuur al om-scheppend mee. Bestrooi met kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas. Lekker bij pastagerechten en risotto.

variatietip:

Bak de laatste 2 min. van de oventijd 3 el pijnboompitten met de croutons mee en strooi ze over de boerenkool.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.465 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Caesarboerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­s­ar­boe­ren­kool

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 ciabattina's

Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
  • 2 el olijfolie

Besprenkel het brood met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de croutons afkoelen.

4
  • 2 el olijfolie
  • 500 g boerenkool

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. (baktijd voor dit recept met cavolo nero is 8 min.)

5
  • 1 el mosterdzaad

Zet het vuur uit, meng het mosterdzaad erdoor en schep op een grote, platte schaal.

6
  • 1 citroen
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ansjovis fijn en meng met het citroenrasp en -sap.

7
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml kookroom

Pers de teen knoflook erboven en roer de kookroom erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfilethaasjes

Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

9
  • 30 g kappertjes
  • 75 g Parmezaanse kaas

Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de croutons en schaaf de kaas erover.

10

Lekker!

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

variatietip:

Smelt voor een lekker groentegerecht de rest van de ansjovisfilets op laag vuur in een hapjespan en bak 2 fijngesneden tenen knoflook 1 min. mee. Voeg 300 g gekookte broccoliroosjes en 2 tl chilipeper uit de molen toe en bak 3 min. op middelhoog vuur al om-scheppend mee. Bestrooi met kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas. Lekker bij pastagerechten en risotto.

variatietip:

Bak de laatste 2 min. van de oventijd 3 el pijnboompitten met de croutons mee en strooi ze over de boerenkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.