In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden. 4 personen
2 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.
  4. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt met munt.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 54 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 2 el arachideolie
  • 900 g kleine krieltjes
  • 2 el curry madras specerijenmelange

Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 300 g kalkoenfilet à la minute

Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes.

3
3

Voeg de kalkoen toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 450 g bloemkoolroosjes
  • 200 g peultjes

Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe.

5
5

Giet de bloemkool en peultjes af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 15 g koriander

Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt met munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.