Groen­te­wok­stuk­jes met spi­na­zie en ven­kel

Snel wokgerecht met lekker veel groente.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snel wokgerecht met lekker veel groente. 4 personen
2 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een wok en bak de paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg de groentewokstukjes en sojasaus toe en bak 4 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de venkel in dunne reepjes en voeg met de spinazie toe, bak 5 min. Schep regelmatig om. Laat de flageolets uitlekken, voeg de laatste 2 min. toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met geroosterd sesamzaad.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.364 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Groentewokstukjes met spinazie en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­wok­stuk­jes met spi­na­zie en ven­kel

1
1
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 2 el sesamolie
  • 350 g groente wokstukjes
  • 3 el Japanse sojasaus

Verhit de olie in een wok en bak de paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg de groentewokstukjes en sojasaus toe en bak 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 venkelknol
  • 300 g spinazie

Snijd ondertussen de venkel in dunne reepjes en voeg met de spinazie toe, bak 5 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 850 g flageolets

Laat de flageolets uitlekken, voeg de laatste 2 min. toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.