Mos­terd­soep met prei en ham

Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei & ham.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei & ham. 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de champignons. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui en ¾ van de prei 1 min. op hoog vuur.
  2. Voeg het aantal liter water toe, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant. Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi met de rest van de prei en ham.

combinatietip:

Lekker met sesamsoepstengels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.958 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Mosterdsoep met prei en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd­soep met prei en ham

1
1
  • 250 g champignons
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g gesneden ui
  • 225 g gesneden prei

Halveer de champignons. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui en prei 1 min. op hoog vuur.

2
2
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 215 g dijonmosterd
  • 450 g kleine krieltjes

Voeg het water, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 150 g coburgerham

Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant.

4
4

Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 75 g gesneden prei

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi met de prei en ham.

combinatietip:

Lekker met sesamsoepstengels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.