Vol­ko­ren pen­ne met spruit­jes, room­kaas en wal­no­ten

Pasta en spruitjes blijken een perfecte combinatie! Zeker met kruidenkaas erdoor.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pasta en spruitjes blijken een perfecte combinatie! Zeker met kruidenkaas erdoor. 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf de spruitjes met de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok. Voeg de spruitjes en vegaspekreepjes toe en roerbak 8 min. op middelhoog vuur. Hak ondertussen de walnoten grof. Snijd de abrikozen fijn en bak 1 min. mee met het spruitenmengsel.
  3. Giet de pasta af. Roer de roomkaas en het spruitenmengsel door de pasta. Bestrooi met de walnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren penne met spruitjes, roomkaas en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren pen­ne met spruit­jes, room­kaas en wal­no­ten

1
1
  • 700 g geschoonde spruitjes

Schaaf de spruitjes met de keukenmachine in flinterdunne plakjes.

2
2
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 150 g vegetarische spekreepjes

Verhit ondertussen de olie in een wok. Voeg de spruitjes en vegaspekreepjes toe en roerbak 8 min. op middelhoog vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 50 g walnoten
  • 200 g gedroogde abrikozen

Hak ondertussen de walnoten grof. Snijd de abrikozen fijn en bak ze 1 min. met het spruitenmengsel mee.

5
5
  • 300 g kruidenroomkaas

Giet de pasta af. Roer de roomkaas en het spruitenmengsel door de pasta. Bestrooi met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.