Ome­let­muf­fins met wit­lofsala­de

Omelet nieuwe stijl: in muffinvorm en met knapperige croutons.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Omelet nieuwe stijl: in muffinvorm en met knapperige croutons. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holtes van de muffinvorm in. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verdeel de champignons over de holtes. Rasp de kaas.
  2. Klop met een garde de eieren los met het water, de tijm, ⅓ van de kaas, peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over de champignons. Bak de omeletmuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  3. Snipper de ui en meng met de rodewijnazijn en olie in een grote kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. staan.
  4. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Meng het lof en de peterselie door de dressing in de kom. Meng de rest van de kaas en de croutons erdoor.
  5. Neem de omeletmuffins uit de vorm en serveer met de witlofsalade.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Omeletmuffins met witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let­muf­fins met wit­lofsala­de

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g champignons

Vet de holtes van de muffinvorm in met de olie. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verdeel de champignons over de holtes.

3
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 6 eieren
  • 2 el kraanwater
  • 1 el gedroogde tijm

Rasp de kaas. Klop met een garde de eieren los met het water, de tijm, ⅓ van de kaas, peper en eventueel zout.

4

Schenk het eimengsel over de champignons.

5

Bak de omeletmuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

6
  • 1 rode ui
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 el zonnebloemolie

Snipper de ui en meng met de rodewijnazijn en olie in een grote kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. staan.

7
  • 450 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes.

8
  • 20 g platte peterselie
  • 40 g saladecroutons knoflook

Snijd de peterselie fijn. Meng met het lof door de dressing in de kom. Meng de rest van de kaas en de croutons erdoor.

9

Neem de omeletmuffins uit de vorm en serveer met de witlofsalade. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.