Win­ter­mi­ne­stro­ne met brui­ne bo­nen

Italiaanse maaltijdsoep voor extra koude dagen.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse maaltijdsoep voor extra koude dagen. 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de bleekselderij en ui 1 min. Voeg de aardappel en bloemkool toe en bak 4 min. mee.
  3. Pureer ondertussen met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht en de knoflook uit de pot tot een saus.
  4. Spoel de bruine bonen met koud water af in een vergiet. Voeg de paprikasaus, het water, het bouillontablet en de bruine bonen toe aan het groentemengsel. Breng al roerend aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in kwarten.
  5. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en verdeel de eieren erover.

combinatietip:

Lekker met meerzaden (brood, AH Excellent Liefde & Passie).

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Winterminestrone met bruine bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­mi­ne­stro­ne met brui­ne bo­nen

1
1
  • 400 g zoete aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 2 stengels bleekselderij

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de bleekselderij en ui 1 min. Voeg de aardappel en bloemkool toe en bak 4 min. mee.

4
4
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Pureer ondertussen met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht en de knoflook uit de pot tot een saus.

5
5
  • 800 g bruine bonen
  • 700 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Spoel de bruine bonen met koud water af in een vergiet. Voeg de paprikasaus, het water, bouillontablet en de bruine bonen toe aan het groentemengsel.

6
6

Breng al roerend aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. koken.

7
7
  • 4 eieren

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd in kwarten.

8
8

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en verdeel de eieren erover.

combinatietip:

Lekker met meerzaden (brood, AH Excellent Liefde & Passie).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.