Huts­pot met ker­rie­drum­sticks

Biologisch koken? Dat kan met deze hutspot nieuwe stijl met prei, kip en rozijnen.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Biologisch koken? Dat kan met deze hutspot nieuwe stijl met prei, kip en rozijnen. 4 personen
2 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie en kerriepoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Schrap ondertussen de winterpeen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Was de prei en snijd in ringen.
  3. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de winterpeen 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en rozijnen toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter tot puree. Roer de winterpeen, prei en rozijnen erdoor. Serveer de hutspot met de drumsticks.

Tip:

Dit hele gerecht kun je maken met producten van AH Biologisch.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot met kerriedrumsticks

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met ker­rie­drum­sticks

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 500 g kipdrumsticks
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el kerriepoeder

Leg de drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie en kerriepoeder.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

5
5
  • 300 g winterpeen
  • 2 preien

Schrap ondertussen de winterpeen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Was de prei en snijd in ringen.

6
6
  • 25 g boter

Smelt de boter in een koekenpan en bak de winterpeen 6 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 3 el rozijnen

Voeg de prei en rozijnen toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 200 ml volle melk
  • 25 g boter

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk en boter tot puree.

9
9

Roer de winterpeen, prei en rozijnen erdoor. Serveer de hutspot met de drumsticks.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.