Ge­stoof­de prei met bo­nen en fe­ta

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in stukken van 5 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min.
  2. Laat de bonen uitlekken. Voeg het laurierblaadje, bouillontablet, de tomatenblokjes, prei en bonen toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  3. Verwijder het laurierblaadje, breng op smaak met peper en eventueel zout en verkruimel de feta erover.

combinatietip:

Lekker met kalfssaucijs en basilicum.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde prei met bonen en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de prei met bo­nen en fe­ta

1
1
  • 5 preien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter

Was de prei en snijd in stukken van 5 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min.

2
2
  • 400 g cannellinibonen
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tablet kippenbouillontablet
  • 400 g tomatenblokjes

Laat de bonen uitlekken. Voeg het laurierblaadje, bouillontablet, de tomatenblokjes, prei en bonen toe en breng aan de kook.

3
3

Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 20 min. gaar.

4
4
  • 75 g Griekse feta

Verwijder het laurierblaadje, breng op smaak met peper en eventueel zout en verkruimel de feta erover.

combinatietip:

Lekker met kalfssaucijs en basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.