Prei-dop­erw­ten­sa­la­de

Gekookt blijft prei zijn mooie groene kleur houden, en die specifieke smaak.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Gekookt blijft prei zijn mooie groene kleur houden, en die specifieke smaak. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei, snijd in stukken van 3 cm en kook in 6 min. gaar. Kook de laatste 2 min. de doperwten mee. Laat uitlekken in een vergiet. Laat 30 min. afkoelen.
  2. Doe de prei en doperwten in een ruime schaal. Schep om met de veldsla, kappertjes, oregano en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Rooster 25 g geschaafde amandelen in een koekenpan zonder olie of boter, laat afkoelen en bestrooi de salade ermee.

bewaartip:

Je kunt deze salade één dag van tevoren maken, maar schep de veldsla er pas vlak voor het serveren door. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Prei-doperwtensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-dop­erw­ten­sa­la­de

1
1
  • 3 preien
  • 200 g verse doperwten

Was de prei, snijd in stukken van 3 cm en kook in 6 min. gaar. Kook de laatste 2 min. de doperwten mee. Laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 75 g veldsla
  • 2 el kappertjes
  • ½ el gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie frisse citroen

Laat 30 min. afkoelen. Doe de prei en doperwten in een ruime schaal. Schep om met de veldsla, kappertjes, oregano en olie.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Rooster 25 g geschaafde amandelen in een koekenpan zonder olie of boter, laat afkoelen en bestrooi de salade ermee.

bewaartip:

Je kunt deze salade één dag van tevoren maken, maar schep de veldsla er pas vlak voor het serveren door. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.