Pas­ta met lin­zen en worst­jes

Dupuis-linzen gecombineerd met pasta, dat doen ze in Italië ook. Proef maar waarom.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dupuis-linzen gecombineerd met pasta, dat doen ze in Italië ook. Proef maar waarom. 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen met 1 liter koud water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 25 min. beetgaar.
  2. Draai ondertussen de worst om de 5 cm in, zodat er kleine worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Snipper de ui en voeg samen met de oregano toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg na 10 min. de sperziebonen toe.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Giet de linzen en pasta af en voeg toe aan de saus. Schep om en serveer.

bereidingstip:

De linzen zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn. Je hoeft ze daarom niet te laten weken voor je ze kookt.

variatietip:

In plaats van dupuis-linzen kun je ook linzen uit blik gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.065 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met linzen en worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met lin­zen en worst­jes

1
1
  • 150 g dupuis-linzen

Doe de linzen met 1 liter koud water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 25 min. beetgaar.

2
2
  • 400 g verse worsten à la minute

Draai ondertussen de worst om de 5 cm in, zodat er kleine worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tl gedroogde oregano

Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Snipper de ui en voeg samen met de oregano toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 500 g pastasaus
  • 450 g gebroken sperziebonen

Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg na 10 min. de sperziebonen toe.

5
5
  • 200 g fusilli

Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Giet de linzen en pasta af en voeg toe aan de saus. Schep om en serveer.

bereidingstip:

De linzen zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn. Je hoeft ze daarom niet te laten weken voor je ze kookt.

variatietip:

In plaats van dupuis-linzen kun je ook linzen uit blik gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.