Fu­sil­li met ge­hakt­bal­le­tjes en cour­get­te

Pasta met balletjes en frisse tomaatstukjes.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met balletjes en frisse tomaatstukjes. 4 personen
2 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in lange repen en vervolgens in stukjes. Voeg met de pesto toe aan de balletjes en bak al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en warm 4 min. mee. Plet de tomaten ondertussen met een lepel en meng met de pasta.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Fusilli met gehaktballetjes en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met ge­hakt­bal­le­tjes en cour­get­te

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec.

3
3
  • 12 lichtgekruide runderballetjes

Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.

4
4
  • 2 courgettes

Snijd ondertussen de courgettes in lange repen en vervolgens in stukjes.

5
5
  • 95 g rode pesto

Voeg met de pesto toe aan de balletjes en bak al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe en warm 4 min. mee. Plet de tomaten ondertussen met een lepel en meng met de pasta.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.