Zalm in zout­korst

Door de zoutkorst wordt de zalm extra zacht en smaakvol.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de zoutkorst wordt de zalm extra zacht en smaakvol. 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier.
  2. Meng het zout met de bloem. Splits het ei en voeg het eiwit met het water toe aan het zout. Meng alles door elkaar. De eidooier wordt niet gebruikt. Snijd de dille grof en snijd de ui in ringen.
  3. Maak een laag van 1 cm dik, iets groter dan de zalmfilet, in de braadslee. Leg de zalm erop, bestrooi met peper, dille en ui. Verdeel de rest van het zoutmengsel gelijkmatig over de zalm. Zorg dat de zalm helemaal bedekt is en dat de laag overal even dik is.
  4. Zet de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. net gaar. Neem de zalm uit de oven, breek de zoutkorst met een mes open en serveer direct. De zoutkorst wordt niet gegeten.

combinatietip:

Lekker met gekookte krieltjes en wortelsalade met honing en sinaasappel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 0 g
Tags

Zalm in zoutkorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in zout­korst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier.

3
3
  • 500 g grof zeezout
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 125 ml kraanwater

Meng het zout met de bloem. Splits het ei en voeg het eiwit met het water toe aan het zout. Meng alles door elkaar. De eidooier wordt niet gebruikt.

4
4
  • 8 g dille
  • 1 rode ui

Snijd de dille grof en snijd de ui in ringen.

5
5
  • 600 g verse zalmfilets

Maak een laag van 1 cm dik, iets groter dan de zalmfilet, in de braadslee. Leg de zalm erop, bestrooi met peper, dille en ui.

6
6

Verdeel de rest van het zoutmengsel gelijkmatig over de zalm. Zorg dat de zalm helemaal bedekt is en dat de laag overal even dik is.

7
7

Zet de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. net gaar.

8
8

Neem de zalm uit de oven, breek de zoutkorst met een mes open en serveer direct. De zoutkorst wordt niet gegeten.

combinatietip:

Lekker met gekookte krieltjes en wortelsalade met honing en sinaasappel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.