Quinoa­sus­hi met avo­ca­do

Verrassend, de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Verrassend, de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise. 30 stuks
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • bamboematje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. tot wasabimayonaise. Meng door de afgekoelde quinoa.
  2. Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.
  3. Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over. Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij. Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en ingelegde gember.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags

Quinoasushi met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sus­hi met avo­ca­do

1
  • 250 g rode quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2
  • 60 ml sojamelk ongezoet
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl wasabi
  • ½ tl zout

Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. tot wasabimayonaise. Meng door de afgekoelde quinoa.

3
  • ½ komkommer

Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen.

4
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.

5
  • 5 norivellen

Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over. Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij.

6
  • 100 g wortel zoetzuur

Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel.

7

Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen.

8

Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Lekker!

combinatietip:

Lekker met sojasaus en ingelegde gember.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.