Rijst­vel­loem­pia’s met eend

Perfect voor een diner met vrienden: bijzonder Aziatisch voorgerecht.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Perfect voor een diner met vrienden: bijzonder Aziatisch voorgerecht. 4 personen
3 85

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de noedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes. Verhit 1 el arachideolie in een wok en roerbak de shiitakes en asperges 5 min. Schep het sesamzaad en 1 el sojasaus erdoor en laat afkoelen in een ruime kom.
  2. Meng de rest van de arachideolie met 1 el sojasaus, de pindakaas, sesamolie en 2 el limoensap in een kom en schep de noedels met de groenten erdoor.
  3. Bereid de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een snijplank. Leg onder het midden van elk vel wat koriander en sla. Halveer de plakjes eendenborstfilet in de lengte. Leg 2 repen horizontaal op de sla. Schep er 2 el noedels op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Meng de rest van de sojasaus met de rest van het limoensap en serveer bij de rolls.

bewaartip:

Je kunt het noedelmengsel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Ga vervolgens verder met het bereiden van de rijstvellen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rijstvelloempia’s met eend

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­vel­loem­pia’s met eend

1
  • 90 g sobanoedels

Breek de noedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 100 g shiitakes

Snijd de shiitakes in plakjes.

3
  • 1 el arachideolie
  • 100 g aspergetips
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el Japanse sojasaus

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de shiitakes en asperges 5 min. Schep het sesamzaad en de sojasaus erdoor en laat afkoelen in een ruime kom.

4
  • 1 el arachideolie
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el pindakaas met stukjes noot
  • 2 el limoensap

Meng de rest van de arachideolie met de sojasaus, pindakaas, sesamolie en het limoensap in een kom en schep de noedels met de groenten erdoor.

5
  • 16 rijstvellen

Bereid de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een snijplank.

6
  • 15 g koriander
  • 80 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 100 g gerookte eendenborstfilet

Leg onder het midden van elk vel wat koriander en sla. Halveer de plakjes eendenborstfilet in de lengte. Leg 2 repen horizontaal op de sla.

7

Schep er 2 el noedels op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

8
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 el limoensap

Meng de rest van de sojasaus met het limoensap en serveer bij de rolls. Lekker!

bewaartip:

Je kunt het noedelmengsel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Ga vervolgens verder met het bereiden van de rijstvellen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.