Ker­strol met Griek­se yog­hurt

Deze opgerolde cake ziet er heel feestelijk uit en is bovendien vetarm. Door de Griekse yoghurt erin en erop is de smaak heerlijk fris.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze opgerolde cake ziet er heel feestelijk uit en is bovendien vetarm. Door de Griekse yoghurt erin en erop is de smaak heerlijk fris. 8 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (31 x 23 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop met een mixer de eieren met de rietsuiker in 5 min. dik en luchtig. Spatel het bakmeel en de koekkruiden erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en spatel het rasp door het beslag.
  2. Bekleed de braadslee met bakpapier en verdeel hierover het beslag. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
  3. Bestrooi een vel bakpapier met de fijne kristalsuiker. Keer de braadslee hierop om, met de korte kant naar je toe. Verwijder het bakpapier waar de cake op is gebakken. Rol het deeg strak op met het bakpapier met suiker. Draai de zijkanten van het papier dicht, als bij een snoepje. Laat 1 uur afkoelen.
  4. Meng 300 g yoghurt met 75 g snackfruit, de kokos en de helft van de vanillesuiker. Rol de deegrol weer voorzichtig uit en bestrijk met het yoghurtmengsel. Laat 3 cm aan het einde van de korte kant onbedekt. Rol de cake weer op, maar zonder papier.
  5. Meng de rest van de yoghurt met de rest van de vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk rondom gelijkmatig met de vanilleyoghurt. Bestrooi met de rest van het snackfruit of maak daar mooie kerstvormpjes mee.

bewaartip:

Je kunt de kerstol 1 dag van tevoren maken, zonder decoratie. Wikkel in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

video

Bis­cuit­bo­dem ma­ken

Instructievideo - 02:16 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kerstrol met Griekse yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­strol met Griek­se yog­hurt

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 4 eieren
  • 100 g rietsuiker

Klop met een mixer de eieren met de rietsuiker in 5 min. dik en luchtig.

3
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel

Spatel het bakmeel en de koekkruiden erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en spatel het rasp door het beslag.

4

Bekleed de braadslee met bakpapier en verdeel hierover het beslag. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om het beslag gelijkmatig te verdelen.

5

Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.

6
  • 20 g fijne kristalsuiker

Bestrooi een vel bakpapier met de fijne kristalsuiker. Keer de braadslee hierop om, met de korte kant naar je toe.

7

Verwijder het bakpapier waar de cake op is gebakken. Rol het deeg strak op met het bakpapier met suiker.

8

Draai de zijkanten van het papier dicht, als bij een snoepje. Laat 1 uur afkoelen.

9
  • 300 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 75 g craisins bosbes
  • 3 el geraspte kokos
  • 2 zakjes vanillesuiker

Meng de yoghurt met het snackfruit, de kokos en de vanillesuiker.

10

Rol de deegrol weer voorzichtig uit en bestrijk met het yoghurtmengsel. Laat 3 cm aan het einde van de korte kant onbedekt.

11

Rol de cake weer op, maar zonder papier.

12
  • 200 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 zakjes vanillesuiker

Meng de rest van de yoghurt met de rest van de vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk rondom gelijkmatig met de vanilleyoghurt.

13
  • 50 g craisins bosbes

Bestrooi met de rest van het snackfruit of maak daar mooie kerstvormpjes mee. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de kerstol 1 dag van tevoren maken, zonder decoratie. Wikkel in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.