Kerst­bom­be met cho­co­la­de­mous­se

Zo gemaakt, dit spektakelstuk. Gebruik je allermooiste taartschaal!

  • gebak
  • 12 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Zo gemaakt, dit spektakelstuk. Gebruik je allermooiste taartschaal! 12 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • saladeschaal (Ø 24 cm, ca. 9.5 cm hoog)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de cake in plakken van ½ cm dik. Snijd de randen eraf zodat je vierkanten overhoudt. Bewaar de randen. Snijd de vierkanten diagonaal door. Bekleed de schaal met vershoudfolie en bedek met de cakedriehoeken. Snijd indien nodig bij om het passend te krijgen.
  2. Schep een laag mousse van 2 cm in de schaal. Verkruimel er 1 meringue over. Bedek met een laag mousse. Herhaal tot de schaal vol is. Eindig met mousse. Bedek de laatste laag met de achtergehouden randen van de cake. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Rol de fondant uit tot een lap van 2 mm dik. Steek of snijd er 10 kerstboompjes uit. Keer de bombe om op een taartschaal en verwijder de folie. Bestrijk de bombe met een (palet)mes met de chocopasta. Plak de boompjes erop en bestrooi met de poedersuiker.

bewaartip:

Je kunt de bombe 1 dag van tevoren tot aan de rolfondant bereiden. Bewaar tot het serveren afgedekt in de schaal in de koelkast. Je kunt de kerstboompjes van rolfondant eventueel ook in vershoudfolie bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kerstbombe met chocolademousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­bom­be met cho­co­la­de­mous­se

1
  • 445 g Indische cake

Snijd de cake in plakken van ½ cm dik. Snijd de randen eraf zodat je vierkanten overhoudt. Bewaar de randen. Snijd de vierkanten diagonaal door.

2

Bekleed de schaal met vershoudfolie en bedek met de cakedriehoeken. Snijd indien nodig bij om het passend te krijgen.

3
  • 750 g chocolademousse
  • 1 vanille meringues

Schep een laag mousse van 2 cm in de schaal. Verkruimel er 1 meringue over.

4
  • 3 vanille meringues

Bedek met een laag mousse. Herhaal tot de schaal vol is. Eindig met mousse.

5

Bedek de laatste laag met de achtergehouden randen van de cake. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

6
  • 150 g rolfondant

Rol de fondant uit tot een lap van 2 mm dik. Steek of snijd er 10 kerstboompjes uit.

7
  • 200 g chocoladepasta extra puur

Keer de bombe om op een taartschaal en verwijder de folie. Bestrijk de bombe met een (palet)mes met de chocopasta.

8
  • 1 el poedersuiker

Plak de boompjes erop en bestrooi met de poedersuiker. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de bombe 1 dag van tevoren tot aan de rolfondant bereiden. Bewaar tot het serveren afgedekt in de schaal in de koelkast. Je kunt de kerstboompjes van rolfondant eventueel ook in vershoudfolie bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.