Ge­vul­de ro­ze ei­e­ren

Zet de eieren een nacht in het bietensap voor een extra feestelijke kleur.

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 uur wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje Zet de eieren een nacht in het bietensap voor een extra feestelijke kleur. 4 personen
4 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • spuitzak

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Leg de eieren in een bakje.
  2. Pureer de bieten met het vocht, de azijn en suiker in het bakje van de staafmixer. Schenk het sap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Zet afgedekt 12 uur in de koelkast.
  3. Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe in een kom. Meng de mayonaise en vadouvan door de eidooiers en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een spuitzak.
  4. Leg de eihelften op een schaal en spuit de vulling in de holtes. Snijd de de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de eieren ermee.

bewaartip:

Je kunt de eieren 3 dagen van tevoren kleuren. Neem na max. 2 dagen uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak ze 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ge­vul­de ei­e­ren ma­ken

Instructievideo - 01:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde roze eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ro­ze ei­e­ren

1
  • 6 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Leg de eieren in een bakje.

2
  • 705 g rode bieten schijven zoetzuur
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 4 el witte basterdsuiker

Pureer de bieten met het vocht, de azijn en suiker in het bakje van de staafmixer.

3

Schenk het sap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Zet afgedekt 12 uur in de koelkast.

4

Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe in een kom.

5
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl vadouvan

Meng de mayonaise en vadouvan door de eidooiers en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een spuitzak.

6

Leg de eihelften op een schaal en spuit de vulling in de holtes.

7
  • 5 g platte peterselie

Snijd de de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de eieren ermee. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de eieren 3 dagen van tevoren kleuren. Neem na max. 2 dagen uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak ze 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.