Gar­na­len­cock­tail

Garnalencocktail, niet in een glaasje, maar op een blaadje lof.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Garnalencocktail, niet in een glaasje, maar op een blaadje lof. 4 personen
2 38

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet.
  2. Meng de helft van de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.
  3. Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan. Roer het saffraanwater met draadjes door de rest van de mayonaise. Roer de kerrie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.
  5. Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook.

variatietip:

Je kunt roodlof ook vervangen door witlof.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren tot en met het verdelen van de garnalen over de sauzen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail

1
  • 2 stronken roodlof
  • 2 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet.

2
  • 2 el citroenmayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el whisky
  • 1 mespunt paprika Edelsuss

Meng de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.

3
  • 12 saffraandraadjes
  • 1 el heet water

Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan.

4
  • 2 el citroenmayonaise
  • 1 mespunt kerrie madras

Roer het saffraanwater met draadjes door de mayonaise. Roer de kerrie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 300 g Hollandse garnalen

Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.

6

Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen.

7
  • 8 g peterselie
  • 8 g bieslook

Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn.

8

Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook. Lekker!

variatietip:

Je kunt roodlof ook vervangen door witlof.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren tot en met het verdelen van de garnalen over de sauzen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.