Kerst­boom­sprit­sen

De lekkerste spritsen bak je zelf. Versier ze met chocolade en parels voor een extra feestelijk resultaat.

  • gebak
  • 16 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak De lekkerste spritsen bak je zelf. Versier ze met chocolade en parels voor een extra feestelijk resultaat. 16 stuks
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 bakpapier
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Meng de bloem, het zout en ei er snel door. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
  3. Spuit zigzaggend kerstboompjes van ca. 10 cm hoog op de bakplaat. Bak de koeken in meerdere delen in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaat en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
  4. Breng een pan met een laag water aan de kook. Snijd de chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de kerstboompjes in de lengte tot de helft in de chocolade. Bestrooi met een paar zilveren parels en laat de spritsen stollen op een stuk bakpapier.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 2 g
Tags

Kerstboomspritsen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­boom­sprit­sen

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

3
3
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

4
4
  • 250 g boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 300 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei

Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Meng de bloem, het zout en ei er snel door.

5
5

Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

6
6

Spuit zigzaggend kerstboompjes van ca. 10 cm hoog op de bakplaat. Bak de koeken in meerdere delen in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

7
7

Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaat en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.

8
8
  • 250 g pure chocolade 72%

Breng een pan met een laag water aan de kook. Snijd de chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past.

9
9

Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie.

10
10
  • 1 el zilveren parels

Doop de kerstboompjes in de lengte tot de helft in de chocolade. Bestrooi met een paar zilveren parels en laat de spritsen stollen op een stuk bakpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.