Boe­ren­kool­stamp met krui­den­room­kaas

Rijkgevuld en pittig van smaak. Stamppot nieuwe stijl!

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Rijkgevuld en pittig van smaak. Stamppot nieuwe stijl! 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de grote krieltjes. Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Kook de krieltjes samen met de boerenkool, paprika en rode peper in water met zout in 12 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de uien in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Meng ondertussen de roomkaas met de Italiaanse kruiden.
  3. Giet het boerenkoolmengsel af en stamp grof met 2/3 van de kruidenroomkaas met de pureestamper. Schep de ui en spekreepjes erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de rest van de kruidenroomkaas.

variatietip:

Liever vlees? Vervang de vegetarische spekreepjes door 150 g baconreepjes.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 381 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Boerenkoolstamp met kruidenroomkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp met krui­den­room­kaas

1
1
  • 1 kg krieltjes
  • 1 rode paprika

Halveer de grote krieltjes. Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes..

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 300 g gesneden boerenkool

Kook de krieltjes samen met de boerenkool, paprika en rode peper in water met zout in 12 min. gaar.

4
4
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • 150 g vegetarische spekreepjes

Snijd ondertussen de uien in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

5
5
  • 200 g roomkaas zacht & luchtig
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

Meng ondertussen de roomkaas met de Italiaanse kruiden.

6
6

Giet het boerenkoolmengsel af en stamp grof met 2/3 van de kruidenroomkaas met de pureestamper.

7
7

Schep de ui en spekreepjes erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de rest van de kruidenroomkaas.

variatietip:

Liever vlees? Vervang de vegetarische spekreepjes door 150 g baconreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.