Ge­vuld brood met cham­pig­non­ra­gout

Bourgondisch gerecht met aardse smaken.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bourgondisch gerecht met aardse smaken. 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een hapjespan en bak de roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit. Meng de sla met de dressing en de helft van de peterselie. Snijd de kaas in stukjes.
  3. Voeg de bloem en de champignonsaus toe aan de roerbakmix en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg al roerend het water toe. Laat 3 min. zachtjes koken. Roer de rest van de peterselie samen met de kaas door de ragout en schep in het brood. Leg de bovenkant er schuin op en serveer de sla erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 644 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gevuld brood met champignonragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vuld brood met cham­pig­non­ra­gout

1
1
  • 50 g boter
  • 400 g champignonroerbakmix

Verhit de boter in een hapjespan en bak de roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 20 g platte peterselie
  • 1 rogge

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit.

3
3
  • 200 g eikenbladslamelange
  • 4 el sladressing naturel
  • 150 g gruyère

Meng de sla met de dressing en de helft van de peterselie. Snijd de kaas in stukjes.

4
4
  • 2 el bloem
  • 57 g mix voor champignonsaus

Voeg de bloem en de champignonsaus toe aan de roerbakmix en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 250 ml kraanwater

Voeg al roerend het water toe. Laat 3 min. zachtjes koken. Roer de rest van de peterselie samen met de kaas door de ragout en schep in het brood.

6
6

Leg de bovenkant er schuin op en serveer de sla erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.