Ta­gli­a­tel­le met zalm en kool

Een heerlijk romig pastagerecht met zalm, groenten en een smaakaccent van de salie.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een heerlijk romig pastagerecht met zalm, groenten en een smaakaccent van de salie. 4 personen
2 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groene kool met prei en peen 1 min. op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in 8 min. stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min. de erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Meng het citroenrasp, -sap en de salie door de zuivelspread en breng op smaak met peper.
  3. Giet de tagliatelle af en vang een kopje van het kookvocht op. Laat de zalm uitlekken. Doe de pasta met het kopje kookvocht, het zuivelspreadmengsel en 2/3 van de zalm terug in de pan en schep om. Serveer met de groenten en garneer met de rest van de zalm.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met zalm en kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met zalm en kool

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 400 g stamppotmix groene kool met prei en peen
  • 100 ml droge witte wijn

Verhit de olie in een hapjespan en bak de groene kool met prei en peen 1 min. op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en draai het vuur laag.

2
2
  • 200 g tuinerwten

Laat met de deksel op de pan in 8 min. stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min. de erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 300 g tagliatelle
  • 1 citroen

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 3 takjes salie
  • 200 g zuivelspread light bieslook

Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Meng het citroenrasp, -sap en de salie door de zuivelspread en breng op smaak met peper.

5
5
  • 213 g roze zalm

Giet de tagliatelle af en vang een kopje van het kookvocht op. Laat de zalm uitlekken.

6
6

Doe de pasta met het kopje kookvocht, het zuivelspreadmengsel en 2/3 van de zalm terug in de pan en schep om.

7
7

Serveer met de groenten en garneer met de rest van de zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.