Ge­bak­ken gnoc­chi met spek­jes en spruit­jes

Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo. 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.

serveertip:

Lekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.190 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken gnoc­chi met spek­jes en spruit­jes

1
1
  • 500 g spruiten
  • 1 teen knoflook

Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 200 g gesneden kastanjechampignons
  • 1 el gedroogde rozemarijn

Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g magere spekreepjes
  • 500 g gnocchi

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om.

4
4

Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.

serveertip:

Lekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.