Broc­co­li­pu­ree & stro­ga­noff­bal­le­tjes

Het lekkerste gerecht uit de Russische keuken maak je nu supersnel zelf!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het lekkerste gerecht uit de Russische keuken maak je nu supersnel zelf! 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in 1 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng het zakje stroganoffsaus met het koude water. Schenk bij de gehaktballetjes. Laat de balletjes in de stroganoffsaus 6 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Halveer eventuele grote broccoliroosjes en kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en stamp de roosjes grof met de pureestamper. Schep de aardappelpuree en olijven erdoor. Breng op smaak met peper.
  3. Serveer de broccolipuree met de balletjes in stroganoffsaus.

variatietip:

Dagje zonder vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische groenteballetjes.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Broccolipuree & stroganoffballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­pu­ree & stro­ga­noff­bal­le­tjes

1
1
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 el olijfolie
  • 360 g Hollandse runderballetjes

Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in 1 min. rondom bruin.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 42 g stroganoffsaus
  • 250 ml kraanwater

Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng het zakje stroganoffsaus met het koude water. Schenk bij de gehaktballetjes.

3
3

Laat de balletjes in de stroganoffsaus 6 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.

4
4
  • 900 g aardappelpuree met boter

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

5
5
  • 600 g broccoliroosjes

Halveer eventuele grote broccoliroosjes en kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en stamp de roosjes grof met de pureestamper.

6
6
  • 120 g zwarte olijven in plakjes

Schep de aardappelpuree en olijven erdoor. Breng op smaak met peper.

7
7

Serveer de broccolipuree met de balletjes in stroganoffsaus.

variatietip:

Dagje zonder vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische groenteballetjes.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.