Oos­ter­se os­sen­staart­soep

Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten. 4 personen
1 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.
  2. Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse ossenstaartsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se os­sen­staart­soep

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 100 g shiitakes
  • 95 g Engelse ossenstaartsoep
  • 2 liter kraanwater

Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 400 g oosterse wokgroente

Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.

3
3
  • 400 g mihoen
  • 125 g taugé
  • 1 limoen

Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over 4 diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 2 el vissaus

Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.