Snel­le ri­sot­to met groe­ne as­per­ges

Lekker kruidig: de rijst is gekookt in ossenstaartbouillon.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker kruidig: de rijst is gekookt in ossenstaartbouillon. 4 personen
2 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de ossenstaartbouillon in een grote pan. Vul het potje van de bouillon 3 keer met water en voeg dit samen met de rijst toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Giet af. Laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.
  2. Verwijder ondertussen de onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de soepballetjes op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Voeg de asperges, prei en tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Schep de rijst en de helft van de pesto door het groentemengsel en serveer de rest van de pesto erbij. Lekker met een tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.575 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Snelle risotto met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ri­sot­to met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 350 ml ossenstaart krachtbouillon
  • 300 g witte snelkookrijst

Doe de ossenstaartbouillon in een grote pan. Vul het potje van de bouillon 3 keer met water en voeg dit samen met de rijst toe. Breng aan de kook.

2
2

Kook de rijst in 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Giet af. Laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.

3
3
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van ½ cm.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 275 g rundersoepballetjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de soepballetjes op hoog vuur in 2 min. rondom bruin.

5
5
  • 300 g gesneden prei
  • 1 tl gedroogde tijm

Voeg de asperges, prei en tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 4 el arrabbiata pesto

Schep de rijst en de helft van de pesto door het groentemengsel en serveer de rest van de pesto erbij. Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.