Mi­ni-olie­bol­len met cran­ber­ry

Klein is fijn, want dan kun je er een heleboel van eten.

  • bijgerecht
  • 50 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Klein is fijn, want dan kun je er een heleboel van eten. 50 stuks
3 13

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het fruit in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 15 min. staan. Giet af.
  2. Verwarm ondertussen voorzichtig de karnemelk in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm. Doe de gist en suiker in een kom. Roer de karnemelk erdoor.
  3. Zeef de bloem boven een kom. Klop het ei los in een diep bord.
  4. Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Schenk hier het gistmengsel en het ei in. Voeg het zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag.
  5. Snijd het fruit grof en hak de pistachenoten grof. Meng door het beslag. Dek af met een warme, lichtvochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  6. Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Doop 2 eetlepels in de olie en schep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot van het beslag. Bak er max. 6 per keer in 3 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met poedersuiker.
video

Olie­bol­len bak­ken

Kookles - 04:48 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 27 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-oliebollen met cranberry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-olie­bol­len met cran­ber­ry

1
1
  • 125 g craisins bosbes
  • 300 ml kokend water

Doe het fruit in een kom. Schenk het kokende water erover en laat 15 min. staan. Giet af.

2
2
  • 500 ml karnemelk
  • 14 g gedroogde gist
  • 2 el suiker

Verwarm ondertussen voorzichtig de karnemelk in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm. Doe de gist en suiker in een kom. Roer de karnemelk erdoor.

3
3
  • 500 g bloem
  • 1 ei

Zeef de bloem boven een kom. Klop het ei los in een diep bord.

4
4
  • 1 tl zout

Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Schenk hier het gistmengsel en het ei in. Voeg het zout toe.

5
5

Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag.

6
6
  • 50 g pistachenoten

Snijd het fruit grof en hak de pistachenoten grof. Meng door het beslag. Dek af met een warme, lichtvochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

7
7
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C of zet een frituurpan aan.

8
8

Doop 2 eetlepels in de olie en schep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot van het beslag. Bak er max. 6 per keer in 3 min. goudbruin en gaar.

9
9

Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.