Bis­que van kreeft & gar­na­len

Superchic en romig soepje. Daar scoor je punten mee!

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Superchic en romig soepje. Daar scoor je punten mee! 4 personen
3 25

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bevroren kreeftenstaarten en garnalen in een schone plastic zak en sla ze met een steelpan of rubberhamer in kleine stukken.
  2. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  3. Verhit de olie in een soeppan en bak de stukjes kreeft en garnalen 3 min. op hoog vuur. Schep continue om.
  4. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de wijn, het water, de dragon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  5. Neem de pan van het vuur. Schenk de soep door een bolzeef en vang de bouillon op.
  6. Doe de opgevangen kreeft en garnalen in de keukenmachine en maal fijn. Schenk de pulp door een bolzeef boven de bouillon. Breng de soep tegen de kook aan.
  7. Snijd de bieslook fijn en splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  8. Klop de eidooiers los met de slagroom en roer door de hete soep. Verwarm al roerende tot de soep iets bindt maar laat niet meer koken. Breng de bisque op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met bieslook.

Tip:

Je kunt de bisque ook alleen met garnalen maken. Laat de kreeft achterwege en voeg nog 500 g reuzengarnalen toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.570 mg
  • vezels 2 g
Tags

Bisque van kreeft & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bis­que van kreeft & gar­na­len

1
1
  • 2 kreeftenstaarten
  • 500 g reuzengarnalen rauw ongepeld

Doe de bevroren kreeftenstaarten en garnalen in een schone plastic zak en sla ze met een steelpan of rubberhamer in kleine stukken.

2
2
  • 100 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de stukjes kreeft en garnalen 3 min. op hoog vuur. Schep continue om.

4
4
  • 50 g tomatenpuree

Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.

5
5
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1½ liter kraanwater
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 visbouillontablet

Voeg de wijn, het water, de dragon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken.

6
6

Neem de pan van het vuur. Schenk de soep door een bolzeef en vang de bouillon op.

7
7

Doe de opgevangen kreeft en garnalen in de keukenmachine en maal fijn. Schenk de pulp door een bolzeef boven de bouillon.

Tip: Gebruik een pollepel om zoveel mogelijk vocht uit de pulp te duwen.

8
8

Breng de soep tegen de kook aan.

9
9
  • 6 g bieslook
  • 2 eieren

Snijd de bieslook fijn en splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

10
10
  • 100 ml slagroom

Klop de eidooiers los met de slagroom en roer door de hete soep. Verwarm al roerende tot de soep iets bindt maar laat niet meer koken.

11
11

Breng de bisque op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.