Bloem­kool met ru­co­la

Hollandse groente met Indiase kruiden en granaatappelpitjes.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Hollandse groente met Indiase kruiden en granaatappelpitjes. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de vadouvan in 5 min. beetgaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.
  2. Snijd ondertussen 1/3 van de rucola fijn en meng in een kom met de olie. Breng de rucolaolie op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de bloemkool met de rest van de rucola, de rucolaolie, kaas en granaatappelpitjes en serveer

bereidingstip:

Je kunt de bloemkool en rucolaolie 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met kalkoenfilets gevuld met traditionele kerstvulling.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool met rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool met ru­co­la

1
1
  • 500 g bloemkool
  • 2 el vadouvan

Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de vadouvan in 5 min. beetgaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.

2
2
  • 40 g rucola
  • 4 el olijfolie

Snijd ondertussen de rucola fijn en meng in een kom met de olie. Breng de rucolaolie op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 85 g rucola
  • 120 g granaatappelpitjes

Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de bloemkool met de rest van de rucola, de rucolaolie, kaas en granaatappelpitjes en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de bloemkool en rucolaolie 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met kalkoenfilets gevuld met traditionele kerstvulling.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.