Rijst­sa­la­de met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners. 8 personen
4 32

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.
  3. Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.

bereidingstip:

Je kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.

variatietip:

In plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rijstsalade met geroosterde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

1
1
  • 400 g wilde en witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

2
2
  • 1 limoen
  • 2 el zoete chilisaus
  • 2 el sesamolie

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 3 bosuitjes
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 15 g koriander

Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.

4
4
  • 1 el sesamzaad

Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.

bereidingstip:

Je kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.

variatietip:

In plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.