Qui­che met gei­ten­kaas

Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 55 min. oventijd
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken. 8 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Schep de sjalotten om met de noten en haal van het vuur. Halveer de dadels, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in parten en schep door de noten.
  2. Schil de peren en snijd in de lengte in parten. Klop de eieren los met de slagroom. Rasp de geitenkaas. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout door het eiermengsel. Vet de springvorm in.
  3. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem van de springvorm. Leg de peer erop en verdeel het eimengsel erover.
  4. Bak de quiche ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem uit de oven en laat in de vorm op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 170 °C, of serveer hem op kamertemperatuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met gei­ten­kaas

1
1
  • 50 g ongebrande ongezouten notenmix
  • 3 sjalotten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen.

2
2
  • 125 g verse dadels

Schep de sjalotten om met de noten en haal van het vuur. Halveer de dadels, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in parten en schep door de noten.

3
3
  • 2 peren
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 g geitenkaas jong belegen 50+
  • 2 takjes rozemarijn

Schil de peren en snijd in de lengte in parten. Klop de eieren los met de slagroom. Rasp de geitenkaas. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn.

4
4

Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout door het eiermengsel. Vet de springvorm in.

5
5
  • 1 rol vers bladerdeeg

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem van de springvorm. Leg de peer erop en verdeel het eimengsel erover.

6
6

Bak de quiche ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

7
7

Neem uit de oven en laat in de vorm op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 170 °C, of serveer hem op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.