Lich­te pom­poen­soep

Pompoensoep voor erbij, in drie verrassende varianten.

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Pompoensoep voor erbij, in drie verrassende varianten. 8 personen
3 77

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de sjalotten en knoflook in stukjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, sjalot, knoflook en het selderijzout 5 min.
  3. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Roer af en toe. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg water toe als de soep te dik is.
  4. Variatie 1: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Meng het kokosrasp met de sambal badjak. Schep 1 tl in een kop pompoensoep en bestrooi met de pistachenoten.
  5. Variatie 2: Halveer de cherrytomaten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in partjes. Schep de tomatenpartjes om met de rivierkreeftjes en de limoensap. Snijd de bieslook fijn. Schep de rivierkreeftjes en tomaat op de soep en bestrooi met de bieslook.
  6. Variatie 3: Haal de blaadjes van de koriander. Maak met 2 lepels mooie vormpjes (quenelles) van de mascarpone. Schep in elke kop soep een quenelle en garneer met een paar blaadjes koriander.

bereidingstip:

Je kunt de soep 3 dagen van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur 10 min. De pistache-kokossambal en de rivierkreeftjes met de tomaten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Lichte pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lich­te pom­poen­soep

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snijd de sjalotten en knoflook in stukjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 1 tl selderiezout

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, sjalot, knoflook en het selderijzout 5 min.

4
4
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter kraanwater

Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Roer af en toe.

5
5

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg water toe als de soep te dik is.

6
6
  • 50 g pistachenoten

Variatie 1: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

7
7
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 el sambal badjak

Meng het kokosrasp met de sambal badjak. Schep 1 tl in een kop pompoensoep en bestrooi met pistachenoten.

8
8
  • 125 g cherrytomaten

Variatie 2: Halveer de cherrytomaten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in partjes.

9
9
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 1 el limoensap
  • 6 g bieslook

Schep de tomatenpartjes om met de rivierkreeftjes en het limoensap. Snijd de bieslook fijn.

10
10

Schep de rivierkreeftjes en tomaat op de soep en bestrooi met de bieslook.

11
11
  • 3 takjes koriander
  • 125 g mascarpone

Variatie 3: Haal de blaadjes van de koriander. Maak met 2 lepels mooie vormpjes (quenelles) van de mascarpone.

Quenelles maken

Instructievideo

01:14 min.

12
12

Schep in elke kop soep een quenelle en garneer met een paar blaadjes koriander.

bereidingstip:

Je kunt de soep 3 dagen van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur 10 min. De pistache-kokossambal en de rivierkreeftjes met de tomaten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.