Brood­dips

4 x hippe dips die je 'gewone' stukje brood direct een feestelijk karakter geven.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 x hippe dips die je 'gewone' stukje brood direct een feestelijk karakter geven. 8 personen
2 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes munt van de takjes. Doe samen met de dragon en 75 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Breng de kruidenolie op smaak met het citroenrasp, -sap en zeezout.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Roer de mascarpone los met het water en roer de za’atar erdoor. Besprenkel met de olie, bestrooi met de hazelnoten en peper.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Meng met de citroenmayonaise en pureer met de staafmixer. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers 1 helft erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt de muntolie en mascarponedip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. De avocadodip kun je 2 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

serveertip:

Serveer de kruidenolie en dips met Turks brood, naanbrood en dikbuikstokbrood spelt (AH Liefde & Passie).

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Brooddips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­dips

1
1
  • 15 g munt
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 75 ml milde olijfolie

Haal de blaadjes munt van de takjes. Doe samen met de dragon en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 tl zeezout

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Breng de kruidenolie op smaak met het citroenrasp, -sap en zeezout.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 1 el hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Hak grof.

4
4
  • 4 el mascarpone
  • 1 el kraanwater
  • 1 el za'atar
  • 15 ml milde olijfolie

Roer de mascarpone los met het water en roer de za’atar erdoor. Besprenkel met de olie, bestrooi met de hazelnoten en peper.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el citroenmayonaise

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Meng met de citroenmayonaise en pureer met de staafmixer.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers 1 helft erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt de muntolie en mascarponedip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. De avocadodip kun je 2 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

serveertip:

Serveer de kruidenolie en dips met Turks brood, naanbrood en dikbuikstokbrood spelt (AH Liefde & Passie).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.