Ap­pel­flap­pen met cran­ber­ry’s en pe­can­no­ten

Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs. 4 personen
2 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appel met de pecannoten, ⅓ van de suiker en de cranberry’s. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.
  2. Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 2 g
Tags

Appelflappen met cranberry’s en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­flap­pen met cran­ber­ry’s en pe­can­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg

Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.

3
3
  • 1 friszoete appel
  • 1 el pecannoten

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de pecannoten grof.

4
4
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el gedroogde cranberry's

Meng de appel met de pecannoten, suiker en cranberry’s.

5
5

Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.

6
6

Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk met de tanden van een vork de randen aan.

7
7
  • 1 ei
  • 2 el rietsuiker

Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de rest van de suiker.

8
8

Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Tip: Dek losjes af met aluminiumfolie als de appelflappen te donker worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.