Zoe­te aard­ap­pel en vijg

Het zoete van de aardappel en vijgen is heerlijk bij het hartige spek.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het zoete van de aardappel en vijgen is heerlijk bij het hartige spek. 4 personen
2 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn naaltjes , olie en het spek. Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.

bewaartip:

Je kunt de zoete aardappelen 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 180 °C.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoete aardappel en vijg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel en vijg

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 rode peper

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 100 g spekreepjes

Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn, olie en het spek.

4
4

Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 2 verse vijgen

Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen.

6
6
  • 1 bosui

Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.

bewaartip:

Je kunt de zoete aardappelen 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.