Ka­bel­jauw in to­ma­ten­con­som­mé

Dit hoofdgerecht staat al in 20 minuten of tafel. Relaxt!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dit hoofdgerecht staat al in 20 minuten of tafel. Relaxt! 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de romanesco in roosjes. Kook de roosjes 3 min. (blancheren), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verwarm de tomatenconsommé op laag vuur. Voeg de geblancheerde romanescoroosjes toe, laat niet koken. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Meng ondertussen de panko met de Carribean spice in een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke delen (voor 4 personen). Haal aan beide kanten door de panko.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 3 min. op 1 kant. Keer en bak nog 1 min. Verdeel de tomatenconsommé met de romanescoroosjes over diepe borden. Leg in het midden een bergje radijsmix. Leg daarop de vis.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook 4 el broodkruim gebruiken.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw in tomatenconsommé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw in to­ma­ten­con­som­mé

1
1
  • 1 romanesco

Verdeel de romanesco in roosjes. Kook de roosjes 3 min. (blancheren), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 pot tomatenconsommé

Verwarm de tomatenconsommé op laag vuur. Voeg de geblancheerde romanescoroosjes toe, laat niet koken. Breng eventueel op smaak met zout.

3
3
  • 4 el panko
  • 2 tl Carribean spice

Meng ondertussen de panko met de Carribean spice in een diep bord.

4
4
  • 500 g kabeljauwhaas

Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke delen (voor 4 personen). Haal aan beide kanten door de panko.

5
5
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 3 min. op 1 kant. Keer en bak nog 1 min.

6
6
  • 150 g rauwkost pittige radijsmix

Verdeel de tomatenconsommé met de romanescoroosjes over diepe borden. Leg in het midden een bergje radijsmix. Leg daarop de vis.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook 4 el broodkruim gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.