Rol­la­de met ge­pof­te ap­pel

Winters vleesgerecht met verse kruidenolie en gepofte appeltjes.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Winters vleesgerecht met verse kruidenolie en gepofte appeltjes. 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • braadslee (20 x 30 cm)
  • appelboor
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de tijmblaadjes, knoflook en olie met de staafmixer tot kruidenolie.
  2. Bestrooi de rollade rondom met peper en eventueel zout en leg in de braadslee. Schep de kruidenolie erover.
  3. Steek met de appelboor het klokhuis uit de appeltjes. Zet ze bij de rollade en steek de kaneelstokjes erin.
  4. Steek de vleesthermometer in het midden van de rollade en stel de temperatuur in op 65 °C. Zet het vlees ca. 45 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 65 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met braadvocht.
  5. Neem de rollade uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het netje en snijd in plakken. Schenk het braadvocht erover en serveer met de gepofte appeltjes.

bereidingstip:

Je kunt de rollade en appeltjes 1 dag van tevoren voorbereiden. Braad de rollade op de dag zelf.

combinatietip:

Lekker met aardappelwaaiers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 7 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rollade met gepofte appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rol­la­de met ge­pof­te ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 7½ g verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 75 ml milde olijfolie

Maal de tijmblaadjes, knoflook en olie met de staafmixer tot kruidenolie.

3
3
  • 1 ambachtelijke rollade

Bestrooi de rollade rondom met peper en eventueel zout en leg in de braadslee. Schep de kruidenolie erover.

4
4
  • 4 zoete kleine appeltjes
  • 4 kaneelstokjes

Steek met de appelboor het klokhuis uit de appeltjes. Zet ze bij de rollade en steek de kaneelstokjes erin.

5
5

Steek de vleesthermometer in het midden van de rollade en stel de temperatuur in op 65 °C.

6
6

Zet het vlees ca. 45 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 65 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met braadvocht.

7
7

Neem de rollade uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

8
8

Verwijder het netje en snijd in plakken. Schenk het braadvocht erover en serveer met de gepofte appeltjes.

bereidingstip:

Je kunt de rollade en appeltjes 1 dag van tevoren voorbereiden. Braad de rollade op de dag zelf.

combinatietip:

Lekker met aardappelwaaiers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.