Chee­se­ca­ke in een glaas­je

Een feestelijk toetje in een handomdraai! Gepureerde bramen en frisse kwark: een heerlijke combinatie.

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Een feestelijk toetje in een handomdraai! Gepureerde bramen en frisse kwark: een heerlijke combinatie. 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bramen in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Wrijf de fruitpuree door een bolzeef en vang de saus (bramencoulis) op in een kom.
  2. Meng 3 el bramencoulis door de helft van de citroenkwark. Roer de poedersuiker door de rest van de coulis.
  3. Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Schep het koekkruim in de glazen.
  4. Verdeel de bramen-citroenkwark en de rest van de citroenkwark er in laagjes over. Schep een laagje bramencoulis op de kwark. Garneer met de verse bramen en zachte parels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Cheesecake in een glaasje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­ca­ke in een glaas­je

1
1
  • 250 g bramen (diepvries)

Doe de bramen in een hoge kom en pureer met de staafmixer.

2
2

Wrijf de fruitpuree door een bolzeef en vang de saus (bramencoulis) op in een kom.

3
3
  • 250 g volle kwark citroen
  • 2 el poedersuiker

Meng 3 el bramencoulis door de citroenkwark. Roer de poedersuiker door de rest van de coulis.

4
4
  • 6 kletsmajoors roomboter

Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Schep het koekkruim in de glazen.

5
5
  • 250 g volle kwark citroen

Verdeel de bramen-citroenkwark en de rest van de kwark er in laagjes over. Schep een laagje bramencoulis op de kwark.

6
6
  • 150 g bramen
  • 2 el zachte parels (zilver)

Garneer met de verse bramen en zachte parels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.