Ti­ra­mi­su ijs­bon­bons

Een echte favoriet deze ijsbonbons op een stokje. Gemaakt van tiramisu in een jasje van chocolade.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Een echte favoriet deze ijsbonbons op een stokje. Gemaakt van tiramisu in een jasje van chocolade. 8 personen
3 7

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schaal of bord met opstaande rand (Ø 28 cm)
  • bakpapier
  • 8 saté of cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de tiramisu door. Dek af met vershoudfolie en zet 24 uur in de vriezer.
  2. Zet de meloenbolschep in een beker heet water. Schep met de warme lepel 2 bolletjes per persoon van de tiramisu. Leg de bolletjes in de met bakpapier beklede schaal en zet 2 uur in de vriezer.
  3. Zet een pan met een laag water op het vuur. Doe de chocolade in een kom en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Steek in elk tiramisubolletje een 1 saté- of cocktailprikker. Doop de bolletjes direct in de chocolade en serveer.

bewaartip:

Je kunt de ijsbonbons 1 week en minimaal 26 uur van tevoren maken. Dip ze vlak voor serveren door de chocolade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu ijsbonbons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su ijs­bon­bons

1
1
  • 170 g tiramisu

Roer de tiramisu door. Dek af met vershoudfolie en zet 24 uur in de vriezer.

2
2

Zet de meloenbolschep in een beker heet water. Schep met de warme lepel 2 bolletjes per persoon van de tiramisu.

3
3

Leg de bolletjes in de met bakpapier beklede schaal en zet 2 uur in de vriezer.

4
4
  • 200 g pure chocolade 72% cacao

Zet een pan met een laag water op het vuur. Doe de chocolade in een kom en hang de kom in de pan.

5
5

Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

6
6

Steek in elk tiramisubolletje 1 saté- of cocktailprikker. Doop de bolletjes direct in de chocolade en serveer.

bewaartip:

Je kunt de ijsbonbons 1 week en minimaal 26 uur van tevoren maken. Dip ze vlak voor serveren door de chocolade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.