Ge­vul­de pa­trijs

Kerst is hét feest om gevogelte te serveren.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kerst is hét feest om gevogelte te serveren. 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder de korst van het brood en snijd in stukjes. Snijd de blaadjes salie, 6 plakjes spek en de knoflook fijn. Doe het brood, salie, spek, knoflook, rozijnen, 2/3 van de olie, 3 el sherry en peper in een kom. Schep om.
  3. Vul de holtes van de patrijzen met de vulling. Bestrijk de buitenkant met de rest van de olie en de rest van de sherry. Bestrooi met peper. Bedek de borst en poten met de rest van het spek en leg de patrijzen in de braadslee met het spek naar boven. Steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Bak de patrijzen in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar of tot de thermometer 54 °C aangeeft. Verlaag de oventemperatuur na 25 min. naar 150 °C. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met bakvet. Leg de patrijzen op een schaal.

bereidingstip:

De hoeveelheden van dit recept zijn gebaseerd op een uitgebreid kerstdiner. Mocht je alleen dit gerecht eten, dan raden we je aan om de hoeveelheden te verdubbelen.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

serveertip:

Lekker met aardappelwaaiers en pastinaak uit de oven en in olie gebakken salieblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde patrijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­trijs

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 3 sneetjes witbrood
  • 5 blaadjes salie
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 teen knoflook

Verwijder de korst van het brood en snijd in stukjes. Snijd de blaadjes salie, plakjes spek en knoflook fijn.

3
3
  • 100 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 3 el medium sherry

Doe het brood, salie, spek, knoflook, rozijnen, olie, sherry en peper in een kom. Schep om.

4
4
  • 2 patrijzen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el medium sherry

Vul de holtes van de patrijzen met de vulling. Bestrijk de buitenkant met de olie en sherry. Bestrooi met peper.

5
5
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek

Bedek de borst en poten met het spek en leg de patrijzen in de braadslee met het spek naar boven.

6
6

Steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Bak de patrijzen in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar of tot de thermometer 54 °C aangeeft.

7
7

Verlaag de oventemperatuur na 25 min. naar 150 ºC. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met bakvet. Leg de patrijzen op een schaal.

bereidingstip:

De hoeveelheden van dit recept zijn gebaseerd op een uitgebreid kerstdiner. Mocht je alleen dit gerecht eten, dan raden we je aan om de hoeveelheden te verdubbelen.

serveertip:

Lekker met aardappelwaaiers en pastinaak uit de oven en in olie gebakken salieblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.