Oos­ter­se kwar­tel

Een absoluut pronkstuk op de dinertafel, met een verrassende smaak uit het oosten.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een absoluut pronkstuk op de dinertafel, met een verrassende smaak uit het oosten. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een kwartel met de borst naar beneden op een snijplank. Knip de rug met een schaar doormidden. Druk de kwartel zo ver open dat hij opengeklapt blijft liggen. Herhaal met de rest van de kwartels.
  2. Bestrijk ze rondom dun met de olie en bestrooi met de ras el hanout. Leg met de borst naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de kwartels 4 uur van tevoren maken. Bak ze 20 min. voor serveren in de oven.

combinatietip:

Lekker met pompoenduchesses (zie het recept elders op ah.nl/allerhande) en lof uit de wok.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse kwartel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se kwar­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 kwartels

Leg een kwartel met de borst naar beneden op een snijplank. Knip de rug met een schaar doormidden.

3
3

Druk de kwartel zo ver open dat hij opengeklapt blijft liggen. Herhaal met de rest van de kwartels.

4
4
  • 4 olijfolie
  • 2 el ras el hanout

Bestrijk de kwartels rondom dun met de olie en bestrooi met de ras el hanout.

5
5

Leg met de borst naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de kwartels 4 uur van tevoren maken. Bak ze 20 min. voor serveren in de oven.

combinatietip:

Lekker met pompoenduchesses (zie het recept elders op ah.nl/allerhande) en lof uit de wok.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.