Sa­la­de met ge­gril­de kip en ha­zel­noot­olie

In 20 minuten is dit fraaie voorgerecht klaar Dé smaakmaker is de hazelnootolie. Heerlijk in combinatie met de aardse rucola en paddenstoelen.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht In 20 minuten is dit fraaie voorgerecht klaar Dé smaakmaker is de hazelnootolie. Heerlijk in combinatie met de aardse rucola en paddenstoelen. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 5 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.
  2. Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilethaasjes in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Schep de kipfilethaasjes uit de pan op een bord en gril in het achtergebleven bakvet de paddenstoelen 3 min. Schep geregeld om. Schep de paddenstoelen uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Klop een dressing van de hazelnootolie en azijn. Verdeel de slamelange, haricots verts, paddenstoelen, dressing en kipfilethaasjes over 4 borden. Hak de hazelnoten grof. Garneer de salade met de hazelnoten en schaaf er met een dunschiller krullen kaas boven.

variatietip:

Je kunt deze salade ook als hoofdgerecht serveren. Garneer met cranberry’s voor een extra feestelijk effect en serveer met knapperig stokbrood.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 172 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Salade met gegrilde kip en hazelnootolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­gril­de kip en ha­zel­noot­olie

1
1
  • 150 g haricots verts

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 5 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.

2
2
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 2 el olijfolie

Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Verhit de grillpan en gril de kipfilethaasjes in 5 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Schep de kipfilethaasjes uit de pan op een bord en gril in het achtergebleven bakvet de paddenstoelen 3 min.

5
5

Schep geregeld om. Schep de paddenstoelen uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 3 el hazelnootolie
  • 2 el wittebalsamicoazijn
  • 150 g rucolaslamelange

Klop een dressing van de hazelnootolie en azijn. Verdeel de slamelange, haricots verts, paddenstoelen, dressing en kipfilethaasjes over 4 borden.

7
7
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g Pecorino Romano

Hak de hazelnoten grof. Garneer de salade met de hazelnoten en schaaf er met een dunschiller krullen kaas boven.

variatietip:

Je kunt deze salade ook als hoofdgerecht serveren. Garneer met cranberry’s voor een extra feestelijk effect en serveer met knapperig stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.