To­ma­ten­con­som­mé

Heldere tomatensoep met Aziatische groenten en als verrassing: een gepocheerd henneneitje.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Heldere tomatensoep met Aziatische groenten en als verrassing: een gepocheerd henneneitje. 4 personen
2 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de bimi en mais uit de groentemix in de lengte. Snijd de miniprei uit de groentenmix in de lengte in reepjes. Bekleed de kopjes royaal met vershoudfolie. Bestrijk de folie met een druppel olie. Breek boven elk kommetje een henneneitje en draai de folie dicht.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de bimi en mais 1 min. (blancheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel onder koud stromend water. Draai het vuur middelhoog zodat het water net niet meer kookt. Laat de foliepakketjes met eieren in het water zakken en pocheer de eieren 6 min. Verwarm ondertussen de consommé in een pan. Neem met een schuimspaan de eieren uit de pan. Verwijder de folie.
  3. Verdeel de bimi, mais en prei over diepe borden. Schenk de consommé erover. Leg in elk bord een ei. Garneer met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt de henneneitjes vervangen door scharrel- of biologische eieren

video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tomatenconsommé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­con­som­mé

1
1
  • 1 schaal Aziatische groentemix

Halveer de bimi en mais uit de groentemix in de lengte. Snijd de miniprei uit de groentenmix in de lengte in reepjes.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 henneneitjes

Bekleed kopjes royaal met vershoudfolie. Bestrijk de folie met een druppel olie. Breek boven elk kommetje een henneneitje en draai de folie dicht.

3
3

Breng een pan met water aan de kook en kook de bimi en mais 1 min. (blancheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel onder koud stromend water.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

4
4

Draai het vuur middelhoog zodat het water net niet meer kookt. Laat de foliepakketjes met eieren in het water zakken en pocheer de eieren 6 min.

5
5
  • 800 ml heldere tomatenconsommé

Verwarm ondertussen de consommé in een pan. Neem met een schuimspaan de eieren uit de pan. Verwijder de folie.

6
6
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de bimi, mais en prei over diepe borden. Schenk de consommé erover. Leg in elk bord een ei. Garneer met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt de henneneitjes vervangen door scharrel- of biologische eieren

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.