Ge­gril­de co­quil­les

Coquilles zijn makkelijk te bereiden: slechts 4 minuten in de grillpan!

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Coquilles zijn makkelijk te bereiden: slechts 4 minuten in de grillpan! 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de zeekraal 2 min. (blancheren). Spoel koud in een vergiet. Halveer de tomaten en meng met de zeekraal en olie.
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de coquilles in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Serveer ze met de citroenboter uit de verpakking erop en de salade ernaast.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken tot en met stap 1. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Neem in plaats van diepvriescoquilles verse coquilles en maak zelf citroenboter: meng 50 g boter, ½ tl zout en de geraspte schil van ½ schoongeboende citroen.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde coquilles

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de co­quil­les

1
1
  • 100 g zeekraal
  • 180 g tomatenmix
  • 1 el olijfolie extra vierge

Breng een pan water aan de kook en kook de zeekraal 2 min. (blancheren). Spoel koud in een vergiet. Halveer de tomaten en meng met de zeekraal en olie.

2
2
  • 1 schaal coquilles met citroenboter

Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de coquilles in 2 min. per kant goudbruin en gaar.

3
3

Serveer ze met de citroenboter uit de verpakking erop en de salade ernaast.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken tot en met stap 1. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Neem in plaats van diepvriescoquilles verse coquilles en maak zelf citroenboter: meng 50 g boter, ½ tl zout en de geraspte schil van ½ schoongeboende citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.