Pad­den­stoe­len­la­sag­ne

Als het dan herfst is, willen we dat ook proeven. Met aardse paddenstoelen en stevige blauwaderkaas.

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Als het dan herfst is, willen we dat ook proeven. Met aardse paddenstoelen en stevige blauwaderkaas. 4 personen
3 114

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden, tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met peper, eventueel zout en de nootmuskaat.
  2. Halveer ondertussen de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de melange. Schep alle paddenstoelen om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de paddenstoelen in 3 delen steeds 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Snijd de knoflook fijn en doe het bij de dragon. Snijd de bloemkool fijn en de gorgonzola in stukjes. Meng de dragon en knoflook met de paddenstoelen.
  4. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem van de ovenschaal met wat bechamelsaus. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, ½ van de bloemkool, ⅓ van de paddenstoelen, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de gorgonzola. Maak zo nog een laag en dek af met lasagnebladen. Schep de rest van de bechamelsaus op de lasagnebladen en verdeel de rest van de paddenstoelen en gorgonzola erover. Zet de lasagne in het midden van de oven en bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenlasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­la­sag­ne

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden, tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min.

3
  • 500 ml melk

Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.

4
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Neem de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met peper, eventueel zout en de nootmuskaat.

5
  • 250 g kastanjechampignons
  • 400 g paddestoelenmelange

Halveer ondertussen de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de melange.

6
  • 4 el olijfolie

Schep alle paddenstoelen om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verhit de grillpan en gril de paddenstoelen in 3 delen steeds 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

8
  • 1 teen knoflook
  • 2 el gedroogde dragon
  • 1 kleine bloemkool
  • 200 g gorgonzola 48+

Snijd de knoflook fijn en doe het bij de dragon. Snijd de bloemkool fijn en de gorgonzola in stukjes.

9

Meng de dragon en knoflook met de paddenstoelen.

10
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in en bedek de bodem van de ovenschaal met wat bechamelsaus.

11
  • 250 g verse lasagnebladen

Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, ½ van de bloemkool, ⅓ van de paddenstoelen, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de gorgonzola.

12

Maak zo nog een laag en dek af met lasagnebladen.

13

Schep de rest van de bechamelsaus op de lasagnebladen en verdeel de rest van de paddenstoelen en gorgonzola erover.

14

Zet de lasagne in het midden van de oven en bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.