Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

Doordat je de eendenborstfilets op de vetkant bakt, blijft het vlees lekker sappig. Dit recept bewijst dat wild prima past in Aziatische gerechten.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Doordat je de eendenborstfilets op de vetkant bakt, blijft het vlees lekker sappig. Dit recept bewijst dat wild prima past in Aziatische gerechten. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt). Vet de ovenschaal in. Wrijf de vetkant van de filets in met de 5 kruidenpoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 5 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 1 min. op de vleeskant. Leg de filets met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.
  2. Verwijder indien nodig de dikke nerven van de kool en snijd de kool in reepjes van ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de kastanjechampignons 2 min. Voeg de kool, gember, bosui, rode peper en woksaus toe en roerbak 5 min. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het champignonmengsel.
  4. Snijd de koriander fijn. Snijd de eendenborst in plakjes van ½ cm. Serveer de eendenborst op de noedels. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Eendenborstfilet met noedels en groene kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
  • 2 eendenborstfilets

Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt).

3
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl 5 kruidenpoeder

Vet de ovenschaal in. Wrijf de vetkant van de filets in met de 5 kruidenpoeder.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 5 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 1 min. op de vleeskant.

5

Leg de filets met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.

6
  • 400 g groene kool
  • 3 bosuitjes

Verwijder indien nodig de dikke nerven van de kool en snijd de kool in reepjes van ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

7
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember

Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.

8
  • 2 el arachideolie
  • 200 g gesneden kastanjechampignons
  • 3 el woksaus hoisin

Verhit de olie in een wok en roerbak de kastanjechampignons 2 min. Voeg de kool, gember, bosui, rode peper en woksaus toe en roerbak 5 min.

9
  • 270 g udon noedels

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het champignonmengsel.

10
  • 15 g koriander

Snijd de koriander fijn. Snijd de eendenborst in plakjes van ½ cm.

11
  • 2 el sesamolie

Serveer de eendenborst op de noedels. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.