Mi­ni-cho­co­chee­se­ca­kes met zout­jes­bo­dem

De een houdt van zoet, de ander van hartig. De oplossing? Een zoete cheesecake met een hartige bodem. Voor als je eens écht wilt verrassen.

  • gebak
  • 8 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak De een houdt van zoet, de ander van hartig. De oplossing? Een zoete cheesecake met een hartige bodem. Voor als je eens écht wilt verrassen. 8 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 4 kleine springvormen (Ø 12 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Maal de zoutjes met de lichte basterdsuiker en de gesmolten boter in de keukenmachine fijn. Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Snijd de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen. Snijd ondertussen de fudge in zeer kleine blokjes. Splits 3 eieren, het eiwit wordt niet gebruikt.
  4. Klop de roomkaas met de crème fraîche en de suiker met een mixer tot een luchtige massa. Klop de 3 hele eieren en de 3 eidooiers erdoor. Voeg de gesmolten chocolade en de fudge toe en roer door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de vormen en bak in ca. 45 min. in de oven gaar.
  5. Laat de taartjes in de vorm op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd met een mesje de zijkanten los en haal de cake uit de vormpjes. Bestrooi de taartjes met het zeezout.

Tip:

Je kunt ook een springvorm (Ø 24 cm) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 37 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Mini-chococheesecakes met zoutjesbodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-cho­co­chee­se­ca­kes met zout­jes­bo­dem

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 2 g boter

Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.

3
  • 120 g boter
  • 250 g megamix zoutjes
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker

Smelt de boter in een steelpan. Maal de zoutjes met de lichte basterdsuiker en de gesmolten boter in de keukenmachine fijn.

4

Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

5
  • 150 g pure chocolade 72%

Zet een pan met een laagje water op het vuur. Snijd de chocolade grof.

6

Doe de chocolade in een kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).

7
  • 100 g fudge caramel
  • 3 eieren

Laat de chocolade iets afkoelen. Snijd ondertussen de fudge in zeer kleine blokjes. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt.

8
  • 500 g roomkaas
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 eieren

Klop de roomkaas met de crème fraîche en de suiker met een mixer tot een luchtige massa. Klop de hele eieren en de 3 eidooiers erdoor.

9

Voeg de gesmolten chocolade en de fudge toe en roer door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de vormen en bak in ca. 45 min. in de oven gaar.

10

Laat de taartjes in de vorm op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd met een mesje de zijkanten los en haal de cakes uit de vormpjes.

11
  • ½ tl zeezoutvlokken

Bestrooi de taartjes met het zeezout. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.